Si cliquen ací:


podran fer un passeig virtual pel burribloc i buscar amb facilitat

tots els continguts que hem publicat fins ara.


...


PASSA LA VIDA........................ EL CORRAL DE BUCOMSA

........El Pulcribloc..................................................El racó del fumadorEL SOLFABLOC........................ EL REBOST DE BUCOMSA

... Estellés en solfa........................................La vida secreta de les paraules

dilluns, 15 de novembre de 2010

MOLTÍSSIMES GRÀCIES, FRANCESC


Sabíem que Francesc López escriuria sobre la nostra actuació al Micalet - ell ens ho havia anunciat - però desconeixíem que anava a fer-ho d'una manera tan càlida i efusiva. Ahir els prometíem enllaçar l’article quan es publicara, i això mateix estem fent ara. Si lligen el contingut comprendran per què estem acomplint l’esmentada promesa amb tant de gust i amb tanta gana. Pique’n... pique’n l’enllaç i ho comprovaran: 

 


Francesc López escriu pràcticament a diari al seu bloc de “La comunidad/elpais.com”. Agraïments a banda, recomanem també que escodrinyen el seu contingut (VALENCIÀ, LLENGUA I IMATGE). Nosaltres el tenim enllaçat ací de manera permanent (La burrera i els blocs- personals, literatura i docència). El Sr. Paco escriu molt bé sobre els temes que tracta, i a més ho fa amb un ofici i una dedicació dignes de destacar.

Aclarim que, fins a la nit del Micalet, nosaltres no coneixíem personalment Francesc ni ell tampoc a nosaltres. Per això pensem que la bondat escrita que ell ens ha dedicat no ha estat influenciada per res ni per ningú.  

No direm més sobre aquest tema per no donar la impressió d’estar tornant la pilota al referit autor, però deixen que acabem el comunicat de la mateixa manera que l’hem començat: MOLTÍSSIMES GRÀCIES, FRANCESC.

Burrera Comprimida, S.A.
Departament de comunicació 


3 comentaris:

 1. Amics (si em permeteu la confiança) de Burrera comprimida, no hi ha ningú que m'haja pagat més, pel que he escrit, que... vosaltres i els de l'or català, clar està.

  Ep! Entengueu bé. Els de Burrera comprimida per l'estona que em van regalar al llarg d'una nit bondadosa i agradable, encara primaveral i festiva gràcies al Cantar de la Burrera.

  Dels altres ja en parlem un altre dia. Ara aquestes parauletes han acabat d'adobar el pastís i no estic per a contes de fades.

  Salvador, un plaer i ací s'acaba el sabó, que no ens creuran.

  ResponElimina
 2. Francesc: tenia ganes de dir-te que la virtut del teu article no és la d'ensabonar, sinó la de ser un molt bon article. Fa temps que crec que el treball de Burrera Comprimida té uns valors excepcionals, i m'agrada molt que molta altra gent ho pense, i ho diga per escrit. Qui escriu (tu) sobre Bolufer que "té la mesura apropiada dalt l’escenari per fer-nos creure que uns guants de tela blancs són el pimentó torrat de què es delia l'Estellés mentre se'l menjava" demostra posseir el do d'haver posat l'ull en la dimensió poètica dels detalls. I d'haver-nos fet veure una altra vegada aquell pimentó blanc, enlairat, de tela, en mans del trobador. Ho vam passar beníssim, sí senyor.
  Llarga vida a la Burrera, i als seus coreligionaris!

  ResponElimina
 3. Maria José, quan alguna cosa t'agrada és fàcil dir què en penses i observar aquells detalls subtils que han enriquit el moment, l'espectacle i la poesia. Salvador té la virtut de la veu, potent i clara, i la teatralitat necessària per a dir la poesia i fer-te-la sentir. Eixos detallets subtils, són una meravella. Certament no hi havia sabó en les paraules d'ahir, eren de cor. Saps que crec que és ben difícil, haver de trobar aspectes positius quan alguna coseta no t'agrada. No era el cas i ens ho vam passar en gran. Celebre haver-te retrobat.
  Llarga vida a la Burrera comprimida.

  ResponElimina

LES VERITATS "OFICIALS"

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 20/11/17
*Per Salvador Bolufer* Els primers anys de la dècada dels 80, Pego –el meu poble– vivia un dels episodis més turbulents i desagradables de la seua història contemporània: *La guerra de l'aigua*. El conflicte fou provocat per un decret que disposava el transvasament al terme de Dénia d'aigua procedent dels aqüífers de Pego i Oliva. *Naixement del Riu Bullent* *(Foto: Revista Aguaits)* Un grup de veïns –on acabà integrant-se pràcticament tot el poble– es va oposar al transvasament en qüestió, adduint els perills ecològics que podia provocar tal projecte, però els mandataris desestim... més »

El Gobierno de la Nación disposa...

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 15/09/17
*Per Ignasi Mora * El *Gobierno de la Nación* disposa, i no se'n tornarà arrere per més cagaleres que tinga: 1. S'habilitaran les places de bous de tota la Nació Espanyola per a tancar-hi tots els catalans —he dit tots!—, que ja s'han rist prou dels espanyols de veritat. El Director General d'aquesta gran operació nacional serà l'Il·lustríssim Senyor Felipe Cal Viva, amb experiència en aquestes feines de neteja de la població. 2. La Legió Nacional Espanyola substituirà el Barça en la lliga nacional espanyola i la seua cabra farà de porter, i qui no siga prou demòcrata i li clave... més »


«VIDA, TANTA VIDA!» AMB JOAN PELLICER I EL SEU 'DIARI DE SOTAIA'

Maria Josep Escrivà a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 25/07/17
*Per Maria Josep Escrivà* Llegir el *Diari de Sotaia*, que ha publicat, amb encert impagable, la Institució Alfons el Magnànim-CVEI és tornar a caminar a prop de Joan Pellicer, amerar-se de les seues paraules entusiastes i reverencials, admirar-se amb la seua admiració envers cada troballa senzilla i alhora grandiosa que la terra ens descobreix. Us anime, tant si sou amants —o aficionats només— de l'etnobotànica com si no, a no deixar-ne passar l'oportunitat. *Una de les imatges de l'exposició Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes, que es pot visitar al Museu Valencià... més »

EL FLORIDO PERNIL (2)

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/05/17
*Per Salvador Bolufer* Fuiste de glorias florido pensil hoy reverdecen a un impulso juvenil Aquests dos pseudoversos –rebordonits, per cert– pertanyen a la lletra de l'himne d'Espanya que publicava l'Enciclopedia Álvarez, el llibre didàctic més habitual en les escoles franquistes entre els anys 1954 i 1966. I això de *Florido pensil*, que traduït al valencià seria més o menys com dir "pèndul florit" –nom de parida–, sembla que va inspirar el títol d'una espècie de memòria de l'escola nacionalcatòlica que va implantar el règim del general Franco. *L'obrires per on l'obrires, l'E... més »

EL NUVOLET DE BERNAT CAPÓ

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. 31/03/17
*Per Salvador Bolufer* *Bernat Capó*Bernat Capó ha mort. Tenia 89 anys (molt ben aprofitats, si ens atenem a la quantitat de coses fetes i ben fetes que ens ha deixat per herència). No puc presumir de conèixer Bernat de tota la vida, però la deessa fortuna em va regalar la sort de coincidir amb ell fa 18 anys, i des de llavors ençà he pogut gaudir la seua amistat i la seua enriquidora mestria. Molt s'ha escrit i molt més s'escriurà sobre la vida i obra d'aquest homenot de Benissa (m'encanta eixe qualificatiu –homenot– que algú li ha atribuït aquests dies), i a més ho han fet i ho ... més »

VERSOS (PER)VERSOS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 3/03/17
*Per Salvador Bolufer* Ja està quasi. Després de 9 mesos de gestació –com les criatures humanes–, *Versos (per)versos* està a punt de veure la llum. Ja hem trencat aigües, i ens avisen del paritori editorial que el feliç esdeveniment tindrà lloc durant els pròxims dies. Portada del llibre *Versos (per)versos*, dissenyada per Josep Olaso, d'Edicions 96. *Versos (per)versos* és un llibre de poemes on es resumeixen, a manera de mostra, les diverses facetes de la meua producció satírica dels últims 15 anys. El projecte s'ha portat a terme amb la necessària complicitat d'Edicions 96... més »

LA PÀTRIA DELS FORASTERS

BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 17/01/17
*Per Salvador Bolufer* *Començaré aclarint que aquesta referència als "forasters" no amaga per a res connotacions xenòfobes, ni histèries patriòtiques ni monomanies xovinistes. Poder arrelar en qualsevol país del món, siga per gust o per pur instint de supervivència, és un dret que no se li pot negar a ningú, i els que presumim de ser nadius d'una zona privilegiada hem de tenir clar que ho som perquè algun avantpassat nostre va immigrar als paratges que nosaltres ara habitem. Els forasters d'aquesta història són aquells (i aquelles) que, de manera circumstancial i/o motivats per al... més »


.

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.

.

BURRIGLOSSARI
Lexicografia autonòmica i volantins gramaticals.
(Especial crisi)

.

BURRIBREUARI
Notícies, curiositats i comentaris expressats en format breu.
(Magatzem de burribreus)

.

Accés als enllaços:

GLOSSES GLOSSADES I BURRIBREUS DE BUCOMSA (cliiic)

BURRERA FALLERA

Sobre el vol rebolicat dels gafarrons,
volaran altres espècies clandestines.
Per les tèrboles penombres, els falcons;
i per TERRA, MAR I ANO, les gavines.


AUCA COMPLETA (cliiic)
.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.