...

............................................................................

dilluns, 15 de novembre del 2010

MOLTÍSSIMES GRÀCIES, FRANCESC


Sabíem que Francesc López escriuria sobre la nostra actuació al Micalet - ell ens ho havia anunciat - però desconeixíem que anava a fer-ho d'una manera tan càlida i efusiva. Ahir els prometíem enllaçar l’article quan es publicara, i això mateix estem fent ara. Si lligen el contingut comprendran per què estem acomplint l’esmentada promesa amb tant de gust i amb tanta gana. Pique’n... pique’n l’enllaç i ho comprovaran: 

 


Francesc López escriu pràcticament a diari al seu bloc de “La comunidad/elpais.com”. Agraïments a banda, recomanem també que escodrinyen el seu contingut (VALENCIÀ, LLENGUA I IMATGE). Nosaltres el tenim enllaçat ací de manera permanent (La burrera i els blocs- personals, literatura i docència). El Sr. Paco escriu molt bé sobre els temes que tracta, i a més ho fa amb un ofici i una dedicació dignes de destacar.

Aclarim que, fins a la nit del Micalet, nosaltres no coneixíem personalment Francesc ni ell tampoc a nosaltres. Per això pensem que la bondat escrita que ell ens ha dedicat no ha estat influenciada per res ni per ningú.  

No direm més sobre aquest tema per no donar la impressió d’estar tornant la pilota al referit autor, però deixen que acabem el comunicat de la mateixa manera que l’hem començat: MOLTÍSSIMES GRÀCIES, FRANCESC.

Burrera Comprimida, S.A.
Departament de comunicació 


3 comentaris:

 1. Amics (si em permeteu la confiança) de Burrera comprimida, no hi ha ningú que m'haja pagat més, pel que he escrit, que... vosaltres i els de l'or català, clar està.

  Ep! Entengueu bé. Els de Burrera comprimida per l'estona que em van regalar al llarg d'una nit bondadosa i agradable, encara primaveral i festiva gràcies al Cantar de la Burrera.

  Dels altres ja en parlem un altre dia. Ara aquestes parauletes han acabat d'adobar el pastís i no estic per a contes de fades.

  Salvador, un plaer i ací s'acaba el sabó, que no ens creuran.

  ResponElimina
 2. Francesc: tenia ganes de dir-te que la virtut del teu article no és la d'ensabonar, sinó la de ser un molt bon article. Fa temps que crec que el treball de Burrera Comprimida té uns valors excepcionals, i m'agrada molt que molta altra gent ho pense, i ho diga per escrit. Qui escriu (tu) sobre Bolufer que "té la mesura apropiada dalt l’escenari per fer-nos creure que uns guants de tela blancs són el pimentó torrat de què es delia l'Estellés mentre se'l menjava" demostra posseir el do d'haver posat l'ull en la dimensió poètica dels detalls. I d'haver-nos fet veure una altra vegada aquell pimentó blanc, enlairat, de tela, en mans del trobador. Ho vam passar beníssim, sí senyor.
  Llarga vida a la Burrera, i als seus coreligionaris!

  ResponElimina
 3. Maria José, quan alguna cosa t'agrada és fàcil dir què en penses i observar aquells detalls subtils que han enriquit el moment, l'espectacle i la poesia. Salvador té la virtut de la veu, potent i clara, i la teatralitat necessària per a dir la poesia i fer-te-la sentir. Eixos detallets subtils, són una meravella. Certament no hi havia sabó en les paraules d'ahir, eren de cor. Saps que crec que és ben difícil, haver de trobar aspectes positius quan alguna coseta no t'agrada. No era el cas i ens ho vam passar en gran. Celebre haver-te retrobat.
  Llarga vida a la Burrera comprimida.

  ResponElimina


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més significatives i entranyables que s'han publicat 

al Burribloc durant els seus 23 anys de vida activa.


I començarem amb l'article publicat el 15 de juliol de 2012 

sobre la vida i obra de l'immortal Joan Pellicer, escrit per 

Maria Josep Escrivà —la Dama del Grau— amb la pulcritud 

que la caracteritza. Malgrat els anys que han passat, 

continua sent un dels posts més visitats de la burrixarxa. 


JOAN PELLICER: «DONEU-ME UN POC DE LA VOSTRA SAVIESA»

Text: Maria Josep Escrivà Muntatge del vídeo: Salvador Bolufer “No l’espectre dels despatxos i salons, ni el fantasma dels pas...


En aquest apartat recordarem, a poc a poc, les burrientrades

 més típiques de la causa burricomprimida que s'han publicat 

al Burribloc, tant les audiovisuals com les escrites.


I començarem amb la presentació del vídeo

"EL POTET DE PIXUM" recitat a duo per l'autor,

Salvador Bolufer i pel mestre Tomàs Llopis.

El potet de pixum és un dels poemes clàssics de Bucomsa.  


EL POTET DE PIXUM
BURRERA COMPRIMIDA a BURRERA COMPRIMIDA S.A. - 2/10/20
*Per Salvador Bolufer* Durant les huit temporades que va estar en antena el programa *Bon profit*, de Ràdio Pego, solia començar la meua intervenció recitant uns versos de tall satíric, normalment amb la música del preludi de Bohemios que activava des del control la nostra Carmen Oltra (*Carmenzilla del Pedàs*), amb el també nostre Pep el Tito (*Titus magnanimun*), sempre preparat per a completar la festa amb alguna onomatopeia marca de la casa. "El potet de pixum" és un del centenar de poemes que nasqueren per aquell motiu a principis dels anys 90. La temàtica dels textos era mo...
   

En aquest apartat recordarem, a poc a poc, algunes

de les burrientrades precioses que s'han publicat 

al grup del Burribloc i al Pulcribloc «Passa la vida»

que administra la nostra Maria Josep Escrivà.


I començarem amb un dels articles de la sèrie

LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES, un magnífic

      treball que realitzaven conjuntament Maria Josep Escrivà,

Àngela Guixot i Júlia Llorca Tauste. L'entrega que ara

recordem és la que dedicaren a la paraula «MELIC».


 LA VIDA SECRETA DE LES PARAULES: «MELIC»
*«Hay muy pocas cosas: silencio y palabras.» Isabel Coixet Text: Maria Josep Escrivà i Àngela Guixot Escrivà Fotos: Júlia Llorca Tauste * *Això de la foto és un «llombrígol», o «llombric»: «cuc, especialment de terra, o intestinal». A l'amiga Júlia Llorca li resulten repugnants i li costa fotografiar-los. Però, en el meu cas, reconec que em recorden nits de pescar a l'anguila amb el meu pare, al barranc de Sant Nicolau del Grau de Gandia, sempre que no hi hagués lluna plena... I potser per això em resulten entranyables, què hi farem! L'atzar va voler que, just jo i no la Júlia... mostra'n més

EL MÓN PER UN FORAT. Experiment apocalíptic

*Per Salvador Bolufer* El dia 9 de novembre de 2010 encetàvem el Burribloc que ara tenen entre cella i cella. En aquella època es van posar de moda aquesta classe de pàgines Web, conegudes normalment com a "blogs" (per a nosaltres sempre han sigut "blocs"), i la xarxa internauta es va omplir de blocaires, blocòlegs i bloquistes de les més diverses classes i condicions. Després aparegueren altres xarxes més dinàmiques i menys exigents que propiciaren l'abandonament progressiu d'aquesta modalitat divulgativa. Queden enc... mostra'n més
  

  


    LES PREVISIONS DELS BRILLANTS
    Textos i versos: Salvador Bolufer Femenia
    Recitació i muntatge àudios: Salvador Bolufer Sendra

             La romança                     Llagrimetes 
               dels temps que corren                          planetàries 
                       
                           2021                                            2022


             La venjança                          El món
                            de Manitú                                    per un forat
                       
                           2023                                          2024                                                           

...

BURRÍCULUM COMPANYIA:

>Burrera Comprimida SA (cliquen)

INTÈRPRETS EN ACTIU:

>Salvador Bolufer, trobador (cliquen)

>Enric Murillo, músic (cliquen)

>Cristina Martí, músic (cliquen)

>Cèsar Monzonís, actor (no disponibl)

ASSESSORIA LINGÜÍSTICA:

>Tomàs Llopis (cliquen)

>Maria Josep Escrivà (cliquen)

ASSESSORIA ESPIRITUAL:

>Pasqual Molina, ponències (cliquen)

>Vicenta Llorca, actes poètiques (no disponibl)

>Maria Tomàs, peripècies escrites (no disponibl)

PERSONATGES DE FICCIÓ:

>D. Furgoneto Pastizal (no disponibl)

>Profeta Makok (no disponible)

MÉS BURRÍCULUMS:

>Ressennyes d’altres grups i personalitats burreracomprimidores que formen part del present i del passat de la causa BUCOMSA (no disponibl)

.
(cliiic)

.

BUCOMSA Grup escènic nascut com a conseqüència d’un espectacle basat en el poemari homònim de Salvador Bolufer publicat l’any 1999. Es calcula que més de 10.000 persones van presenciar en directe aquell espectacle, que va ser reconegut amb el premi Notable de l’any 2001 concedit per la cadena SER. Després d’un temps fent televisió, el grup va tornar als escenaris amb nous vessants artístics enriquits amb les incorporacions de la guitarrista Cristina Martí i del pianista i compositor Enric Murillo.EL CANTAR DE LA BURRERA és l’espectacle que actualment representa la companyia. Un treball en clau d’humor basat en el disc del mateix títol editat l'any 2009 per MFactory Music.
.................................................
.................................................

...

.......................................................................